a

Ünlü Oyuncular Başbakan Erdoğan'la “Gezi”yi Konuştu

Bahruz Rza | 19:16 |


Başbakan Erdoğan'ın, Taksim Dayanışma temsilcileri ve sanatçılarla görüşmesinin ardından sanatçılar Gezi Parkı'na gitti. Başbakan Tayyip Erdoğan, Taksim Dayanışması’nın sözcüleri, sanatçılarve aydınlardan oluşan grupla gece geç saatlerde bir araya geldi.


Başbakanlık Resmi Konutu’nda 23.30’da başlayan görüşmeye, Sunay Akın, Yavuz Bingöl, Ceyda Düvenci, Halit Ergenç, Sertab Erener, Mahsun Kırmızıgül, Nebil Özgentürk ve Ali Sunal’ın yanı sıra Taksim Dayanışma’dan TMMOB Başkanı Eyüp Muhcu, KESK KadınSekreteri Canan Çalağan,  DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu,İstanbul Tabip Odası Genel Sekreter Dr. Ali Çerkezoğlu, TMMOB İstanbulBaşkanı Tayfun Kahraman,  Elektrik Müh. Odası İstanbul Şube Başk. Beyza Metin, Mimarlar Odası üyesi Derya Karadağ ve Semt Dernekleri Sözcüsü Can Tüzün de katıldı.
 
Grup üyelerinin talebi üzerine gerçekleşen görüşmede hükümet kanadından, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Çevre ve ŞehircilikBakanı Erdoğan Bayraktar, Ak Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala hazır bulundu.
 
 
ŞENLİK DEĞİL AĞIT VAR
 
Sanatçılar görüşmenin ardından yaptıkları açıklamada; Buradan çıkıp Gezi Parkı’na gidiyoruz. Konu tamamen parka, yaşam alanına saygı olarak başladı. Oradaki duyarlı insanlar bu süreci değerlendireceklerdir. Kendilerine olumlu yaklaşımı onlar da aynı seviyede değerlendireceklerdir. Ve kendi kararlarını vereceklerdir.
Yarın bir etkinlik yapacağız. Bu süreçte maalesef 4 ölüm gerçekleşti. Bu acıyı halen içimizde yaşıyoruz.Yarınki etkinlik bir şenlik değil ağıt, üzüntü, onları anma şeklinde olacaktır.Herkesi bekliyoruz.." dediler.
 
 
Halit Ergenç açıklamada bulundu:
 
İyi akşamlar bu geç saate kadar beklediniz, teşekkürler hepinize. Bu süreç içerisinde sanatçılar olarak neler yaşadığımızı,süreci nasıl gördüğümüzü kaygılarımızı çözüm önerilerimizi dile getirdik. Sayın Başbakanımız bizi dikkatle dinledi. Öncelikle yargı sürecine saygılı olduklarını bize söylediler ve tekrarladılar. Yargı kararına uyacaklarını da söylediler. Bunun sonrasında artık parktakilerin evlerine gidip rahatça uyumalarını söylediler. Bu şiddet gösteriyle ilgili kendi sıkıntılarımızı dile getirdik. Tabi onlar da sıkıntılarını dile getirdiler.
 
Ellerimizde olan delilleri taraf farketmezsizin kendilerine ulaştırmamızı istediler.Şiddet ile ilgili görüntüleri ulaştırmamızı istediler,teminat verdiler. Nihayetinde aldığımız sonuç budur. 



Kateqori: , , ,