a

Hayde Bre En İyi Film Ödülü'nü Aldı

Bahruz Rza | 19:00 |


Hayde Bre En İyi Film Ödülü'nü Aldı




14. Şanghay Uluslararası Film Festivali’nde ‘En İyi Film Ödülü’nü kazanan ‘Hayde Bre’ için jüri başkanı “Yalın, dürüst ve cesur bir çalışma” dedi.

Çin’in Şanghay kentinde düzenlenen festivalde ‘Hayde Bre’ filmi, En İyi Film ödülüyle Altın Kadeh’in sahibi oldu. Toplam 1600 film arasından seçilen 16 adayla finale kalan film, Makedonya’dan Türkiye’ye göç eden bir ailenin yaşamını konu alıyor. ‘Şaban Ağa’ karakterini canlandıran Şevket Emrullah da En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü. Rahatsızlığı nedeniyle Çin’e gidemeyen Emrullah’ın ödülünü yönetmen Orhan Oğuz aldı. Jüri eski bir pehlivanı canlandıran Emrullah’ın performansını “Basit ama çok anlamlı” diye niteledi. “Filmin değişik hikayesi ve duygu yüklü olması bize bu ödülü kazandırdı” diyen Oğuz, ‘Altın Kadeh’i Şanghay’dan Türk halkının şerefine kaldırdığını söyledi.

Çin kanallarının geniş yer verdiği yarışmanın jüri başkanlığını 1989 yılında ‘Rain Man-Yağmur Adam’ filmiyle Oscar ödülü kazanan ABD’li yönetmen Barry Levinson üstlendi. Levinson, Orhan Oğuz’un ‘yalın, dürüst ve cesur’ çalışmasının kendisini etkilediğini söyledi. Yarışmada, Çinli yönetmen Han Jie’nin ‘Mr. Tree-Bay Ağaç’ adlı filmi ise En İyi Yönetmen ve Büyük Jüri ödüllerine layık görüldü. Geçen yılın son gününde vizyona giren 120 dakikalık filmde Nilüfer Açıkalın ve Şevket Emrullah’ın yanı sıra Doğa Vardar, Ayberk Koşar, Suzan Kardeş, Luran Ahmeti, Perihan Tuna, Mustafa Yaşar, İlker İnanoğlu, Nilüfer Açıkalın ve Şevket Emrulla rol almıştı.


Kateqori: