a

Mehmet Ali Alabora: “Can Güvenliğim Yok”

Bahruz Rza | 18:27 |


Oyuncu Memet Ali Alabora, yönetmenliğini yaptığı "Mi Minör" oyununa yönelik YeniŞafak Gazetesi'nde yer alan habere ilişkin bir açıklama yaptı.


Alabora, konuyla ilgili yazdığı tweetten sonra tehdit mesajarı aldığını, can güvenliği olmadığı için koruma talep ettiğini söyledi.
Cağaloğlu Gazeteciler Cemiyeti'nde gerçekleştirilen toplantıda Alabora, Gezi Parkı sürecinde yaşadıkları anlatarak "Yeni Şafak gazetesinin böyle aklı zorlayan bir sonuç çıkartması şaşırttı. Bir oyunun içerisine çekilmeye çalışılıyorum. Can güvenliğim yok, avukatım aracılığıyla koruma talebinde bulundum." dedi.
Yeni Şafak gazetesinde bugün yayımlanan haberde, Meltem Arıkan tarafından yazılan ve aylar öncesinde Mehmet Ali Alabora ve Pınar Öğün tarafından sahnelenen “Mi Minör” oyununun Gezi protestolarının provası olduğu iddia edildi. Haberde şöyle denildi: “Gezi Parkı'nda ağaçların kesileceği iddialarıyla başlayan ve sosyal medyadaki yalan haberlerle birdenbire büyüyüp 'hükümet istifa' kampanyasına dönüştürülen eylemler 14'üncü güne girdi. Faiz lobisinin desteğiyle uluslararası bir operasyona dönüştürülmek istenen olaylarla ilgili ortaya çıkan yeni bir bilgi Gezi eylemlerinin masumiyetiyle ilgili kafaları karıştıracak nitelikte. 1 Aralık 2012 ile 14 Nisan 2013 tarihleri arasında İstanbul'da sahnelenmiş 'Mi Minör' adlı tiyatro oyununda Gezi olaylarının birebir provası yapılmış. Eylemlerin ilk gününden beri sosyal medyada halkı tahrik edici mesajlarıyla dikkat çeken oyuncu Mehmet Ali Alabora'nın yönettiği ve AK Parti'ye ait şekilleri çağrıştıran sembollerin hedef gösterildiği oyunda, halkın nasıl isyan etmesi gerektiği, isyan ederken de sosyal medyada nasıl örgütleneceği anlatılıyor. İngiltere'deki Londra merkezli bir ajans tarafından da desteklenen oyun, Gezi eylemleri başlamadan önce Türkiye'de tam 4 kez 'trend topic' olmayı başarmış."
 
"Mİ MİNÖR" OYUNU
 
"Dünyanın kendine özgür tek ülkesi" Pinima’da geçen Mi Minör, seyircinin oyuncu, oyuncunun kimi zaman seyirci olduğu farklı bir oyun olacak. Demokrasiyle yönetilen bir ülkenin meydanında geçen oyunda başta Memet Ali Alabora, Pınar Öğün, Can Kahraman, Sennur Nogaylar, Fuat Onan olmak üzere 16 kişilik bir ekip yer alıyor. Demokrasiyle yönetilen ülkede iki parti var ve iki partinin de başkanı aynı. Her şeye başkanın karar verdiği Pinima’da halkın iradesi ve başkanın onayıyla mevsimler bile değiştirilebiliyor. Düşünmeye gerek olmayan ülkede isteyen düşünce özgürlü satın alabiliyor. Kadınların kendi aralarında, erkeklerin kendi aralarında özgür olduğu bir ülke Pinima. Tiz sesleri yasaklanmış bir piyanist ve onun ekibi, sosyal medyayı kullanarak ülkede yaşananları tüm dünyaya canlı olarak duyuruyor. Mi Minör oynandığı anda dünyanın her yerinden canlı olarak takip edilebilecek ve farklı ülkelerden dijital oyuncular ve dijital seyirciler de oyuna katılabiliyor. Seyircilere, oyuna gelirken akıllı telefonlarınızı yanınızda getirin, çağrısı yapılıyor.
 


Kateqori: