a

Oyuncular Sendikası İlk Davasını Kazandı

Bahruz Rza | 18:03 |


Fox TV ekranlarında yayınlanan Deniz Yıldızı isimli dizinin başrol oyuncusu Güneş Emir, yapımcı şirket olan Focus Film’e açtığı davayı kazandı.


Güneş Emir, “Deniz Yıldızı” isimli dizide yıldızını parlatan oyunculardan biri oldu. Başarılı oyunculuğu ile dikkatleri çeken Güneş Emir, dizi son bulmadan anlaşmayı feshederek diziden ayrıldı. Genç oyuncunun anlaşma kurallarına bağlı kalmadan feshetmesi, yapımcı şirketi de harekete geçirdi. Güneş Emir'e dava açan Focus Film, mahkemeden hüsranla ayrılan taraf oldu.
 
Güzel oyuncu Güneş Emir, aşırı ve zor şartlar altında çalıştırıldığı için dizi çekimlerine daha fazla dayanamamış ve anlaşmasını feshetmişti. Mahkemede genç oyuncu Oyuncular Sendikası tarafından destek aldı. Hatta Güneş Emir'i savunan da yine Oyuncular Sendikası avukatı olan Sera Kadıgil oldu. Söz konusu davanın karar duruşmasında, Oyuncular Sendikası'nın Genel Başkanı Mehmet Ali Alabora ve Genel Sekreteri Şebnem Dönmez de gözlemci olarak bulundu..
 
Güneş Emir'in zaferle ayrıldığı mahkeme sonucunda, Oyuncular Sendikası tarafından da,"Oyuncular Sendikası olarak, üyemiz Güneş Emir'in büyük bir cesaret ve metanetle haklarını savunmak için girdiği bu süreçte kendisine gerek manevi gerekse hukuki her türlü desteği sunmaktan ve kendisini başarıya taşımış olmaktan büyük gurur duyduğumuzu bildirir, Güneş Emir'in hukuka ve ahlaka aykırı sözleşmelerle çalıştırılan tüm üyelerimize örnek olmasını temenni ederiz.", şeklinde açıklama yapıldı.
 



Kateqori: