a

Film Vizyona Girince Kitabı da Çıkacak

Bahruz Rza | 17:56 |




8 Mart’ta vizyona girecek olan Alhpan Eşeli imzalı “Eve Dönüş Sarıkamış 1915”in aynı zamanda kitabı da piyasaya çıkacak.


Yönetmenliğini Alphan Eşeli’nin yaptığı ve 8 Mart Cuma günü vizyona girecek olan “Eve Dönüş Sarıkamış 1915”, filmin güçlü görsel anlatımlarından yola çıkarak hazırlanan bir kitapla “yapım hikâyesi” izleyiciyle paylaşılacak. Başrollerini Uğur Polat, Nergis Öztürk ve Serdar Orçin’in paylaştığı “Eve Dönüş  Sarıkamış 1915”, bir savaş filmi olmasına rağmen içinde tek bir savaş karesi bile bulunmaksızın, bu büyük dramı sadece yedi kişi aracılığıyla ve sanatsal bir dille izleyicisine aktarıyor. Filmdeki bu sanatsal yaklaşımdan ilham alarak, yine görsele dayalı bir anlatımla, filmin oluşum hikayesini bir kitap formatına dönüştürmek fikri ise, İstanbul 74’ün ortağı Demet Müftüoğlu Eşeli’ye ait.
 
Filmin vizyona giriş tarihiyle eş zamanlı olarak piyasaya çıkacak kitapta, filmden karelerin yanı sıra kamera arkası görüntülerinden sahne çizimlerine, kostüm tasarımlarından müziklerine kadar filmin bütününü oluşturan parçalar bir araya geliyor.
 
Bingür hocadan önsöz
Filmin senaryosuna da değerli bilgileri ve arşiviyle büyük katkısı olan Sarıkamış Dayanışma Grubu Kurucu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez’in önsözüyle açılan kitapta, oyuncu kadrosunun tamamının yönetmen ve film hakkındaki görüş ve anılarına yer verilirken; teknik ve yapım ekibinin filme dair yorumlarının yanı sıra yönetmen Alphan Eşeli ile yapılmış özel bir röportaj da bulunuyor. “Eve Dönüş Sarıkamış 1915”, Türkiye’de yapım hikâyesini izleyicisine görsel ağırlıklı bir kitap aracılığıyla anlatan ilk film olma özelliğini taşıyor. Yapım ve tasarımı İstanbul’74’e ait olan “Eve Dönüş Sarıkamış 1915” kitabının basım ve dağıtımı ise, NTV Yayınları tarafından yapılıyor.
Bugüne kadar çektiği sayısız reklam filmiyle tanıdığımız yönetmen Alphan Eseli’nin ilk uzun metraj denemesi Eve Dönüş  Sarıkamış 1915, bir yandan Sarıkamış Harekatı’nın acı sonuçlarını farklı bir açıdan izleyiciye aktarırken; insanın kararlılık, hayata bağlılık ve güçlü olmak duyguları üzerine yoğunlaşan bir film.


Kateqori: