a

Serra Yılmaz Venedik Film Festivali'nde

Bahruz Rza | 20:59 |



Serra Yılmaz Venedik Film Festivali'nde


Bu yıl 68’incisi düzenlenecek olan Dünya’nın en prestijli film festivalleri arasında yer alan Uluslararası Venedik Film Festivali’nin "İlk Yapıt" bölümünde Serra Yılmaz jüri üyesi olarak görev alacak.

2002 yılında Yeşim Ustaoğlu, 2007 yılında ise Ferzan Özpetek jüri üyesi olarak görev aldığı Uluslararası Venedik Film Festivali’nde bu yıl ilk defa bir Türk oyuncu görev alacak. Cannes ve Berlin ile beraber Dünya’nın en önemli üç festivalinden biri olarak gösterilen Venedik Film Festivali’nin Luigi De Laurentiis adına düzenlenen 'İlk Yapıt' bölümünün jürisi Serra Yılmaz, "Çok sevinçliyim, görevi keyifle yerine getireceğimden emin olabilirsiniz..." dedi.

İtalyan yönetmen Carlo Mazzacurati'nin başkanlığını üstleneceği jüride, Serra Yılmaz ile birlikte Amerikalı yapımcı Fred Roos, Fransız eleştirmen Charles Tesson, Rus yönetmen Aleksei Fedorchenko yer alacak.

Yurtdışında da rol aldığı filmlerdeki performansıyla beğeni kazanan Serra Yılmaz, "Venedik yeryüzünde tutkuyla sevdiğim bir şehir olmanın yanı sıra benim için çok özel bir anlam taşır: 1987 de rahmetli ve pek sevgili Ömer Kavur'un "Anayurt Oteli" sayesinde hayatımda katıldığım ilk uluslararası ve önemli film festivalinin de şehridir. İşte bu fani ve kırılgan şehre bu sefer aynı festivalde bir jüri üyesi olarak dönüyorum..." diye konuştu.



Kateqori: