a

Dekolteye Açıklama Geldi

Bahruz Rza | 18:01 |

Muhteşem Yüzyıl dizisindeki saray kadınlarının yanlış giydirildiği açıklandı.

MEB Kız Teknik Öğretim Genel Müdürü Emine Kıraç, "Osmanlı'da dekolte yoktu. Padişahlar öyle açık seçik giyime asla izin vermezdi" dedi...

Milli Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Öğretim Genel Müdürü Emine Kıraç, Hürrem Sultan'a çattı. Emine Kıraç, Türkiye genelinde sayıları 15'e ulaşan olgunlaşma enstitülerinin Osmanlı'dan günümüze uzanan Türk giyim kültürüne ışık tuttuğunu belirtti. Kıraç, yayınlandığı günden itibaren eleştiriler alan ancak büyük ilgi gören "Muhteşem Yüzyıl" dizisini kendisinin de severek izlediğini ancak kıyafetlerin yalnış sunulduğunu söyledi. Saray kadınlarının kıyafetlerinin gerçeği ile oldukça zıt olduğunu belirten Kıraç şöyle konuştu:

KUMAŞLARI DA YANLIŞ

"Dizide başta Hürrem Sultan olmak üzere saray kadınlarının giydiği kıyafetlerde dekolte çok abartılmış. Oysa, bizim padişahlarımız muhafazakar insanlardı. Bu nedenle, bu kadar derin göğüs dekoltesine izin vermeleri de mümkün değildi. Bunun yanı sıra kumaşlar da dönemi yansıtmıyor. Çoğunlukla şifon ağırlıklı olan giysiler yerine işlemeli, nakışlı, Türk el sanatlarını yansıtan giysiler kullanılmalıydı."

İşte bire bir model

Kıraç, enstitülerdeki koleksiyonun her geçen gün daha da zenginleştiğini, bu koleksiyonlarda saray kıyafetlerinin bire birmodellerinin yansıtıldığını ifade etti.

Kıraç, "Elimizdeki bu zenginliğe rağmen MuhteşemYüzyıl'da saray kadınlarının giysilerindeki dekoltenin abartılması tarihimizle bağdaşmıyor. Yapımcı firma isterse onlara destek oluruz" diye konuştu.


Kateqori: ,