a

Kültür Sanat Hayatına Erteleme

Bahruz Rza | 14:30 |


Taksim Gezi Parkı’nda başlayan ve gelişen olaylar nedeniyle kültür sanat etkinlikleri birbiri ardına iptal ediliyor veya erteleniyor. Uluslararası Müzik Festivali açılış konseri de iptal edilen etkinlikler arasında yer alıyor.


Taksim Gezi Parkı’nda başlayan ve gelişen olaylar nedeniyle kültür sanat etkinlikleri birbiri ardına iptal ediliyor. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 41. İstanbul Müzik Festivali’nin Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası tarafından verilecek olan açılış konseri, iptal edilen etkinliklerin başında geliyor. Festival programında yer alan diğer konserlerse planlandığı gibi devam edecek.
Tarkan’ın 5 Haziran’da İzmir Arena’da gerçekleştirileceği ve tüm geliri Seferihisar Doğa Okulu’na vakfedilecek konser de ertelendi. Yeni konser tarihi en kısa sürede Doğa Derneği tarafından açıklanacak.
Dünyaca ünlü isimlere programında yer veren İstancool da ertelenen etkinlerden. İstanbul 74 tarafından 6-9 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan İstancool ‘Türkiye’deki olumsuz gündem’ nedeniyle belirsiz bir tarihe ertelendi.
 
Sergi açılışları da iptal
Sergi açılışları da iptal edilen etkinlikler arasında yer alıyor. Fotoğraf sanatçısı Burcu Aksoy’un ‘00:00’ adlı sergisinin açılışı da 11 Haziran’a ertelendi.
 Karaköy’deki ArtSümer Galeri de bugün yapılması planlanan ‘İlk Gösterim’ adlı sergisinin açılışını ileri bir tarihe erteledi. Geleneksel süsleme sanatçısı Fatma Zeynep Çilek’in, çağdaşla klasik hat sanatını sentezlediği ‘Huu’ isimli sergisi de önümüzdeki günlerde açıklanacak bir tarihte açılacak. İptaller arasında Edson Cordeiro konseri de var. İstinyepark’ta ‘Tunes of June’ konserleri kapsamında 5 Haziran’da gerçekleşmesi planlanan Cordeiro konserinin yeni tarihi önümüzdeki günlerde belli olacak. 3 ve 4 Haziran’da yapılması planlanan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın temsilleri de gerçekleştirilmeyecek; konsere bilet alanların paraları kendilerine iade edilecek. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün Denizbank’ın katkılarıyla bu yıl 4. kez  düzenlediği Uluslararası İstanbul Opera Festivali’nin basın toplantısı da ileri bir tarihte yapılacak. Biletix  Onur Ünlü’nün yönettiği ‘Sen Aydınlatırsın Geceyi’ filmin 5 Haziran’daki gösteriminin iptal edildiği duyuruldu.


Kateqori: