a

Kara Murat Geri Dönüyor

Bahruz Rza | 17:02 |


Kara Murat Geri Dönüyor

Yeni teknolojiyle çekilen Kara Murat vizyona hazırlanıyor

Rahmi Turan tarafından tarihi bir kahraman olarak yaratılan ve çizgi romanları yıllardır sevilerek okunan, daha önce defalarca filme çekilen 'Kara Murat', modern teknolojiyle yeniden sinemalarda yer almaya hazırlanıyor. Fransız aktör ve koreograf Cyril Raffaelli'nin danışmanlığında çekilecek ve 'Kara Murat: Mora'nın Ateşi' ismini taşıyacak filmin fragmanı yakında sinemalarda gösterime girecek.

Aksiyon starı

'Kara Murat'ı Fatih Usta'nın canlandıracağı, şimdilik sadece fragman çekimleri yapılan filme, Haziran ayında Trabzon'da başlanacak. Aynı zamanda sporcu olan Usta, Türkiye'de 'aksiyon starı' oyunculuğunun öncülüğünü yaptığını söylüyor. 'Kara Murat: Mora'nın Ateşi', Türkiye'de bu yılın Aralık ayında, Pinema Film'in dağıtımıyla vizyona girecek.

Birçok kez film oldu

Çekim teknikleri ve aksiyon sahneleri ile büyük ilgi toplanması beklenen filmin fragman çekimleri bir haftada tamamlandı ve sette oyuncular dahil 150 kişilik bir ekip görev aldı. Fatih Sultan Mehmet'in fedaisi olarak da bilinen 'Kara Murat'; iyilerin yanında, kötülerin karşısında yer alıyor. İlk olarak 1971'de GÜ- NAYDIN gazetesinde okuyucuyla buluşan 'Kara Murat', 1974'ten itibaren haftalık dergi olarak yayınlanmaya başlandı ve başrollerini Cüneyt Arkın'ın oynadığı birçok filme de çekildi.

"Ellerinden öperim"

Çekilen birçok 'Kara Murat' filminde rol alan Cüneyt Arkın, yeni çekilecek 'Kara Murat' filmini şöyle değerlendirdi: "Ben o filmlerde, teknoloji olmadan mucizeler yarattım, insan üstü şeyler yaptım. hayatımı, sağlığımı ortaya koydum. Halk beni kahraman olarak gördü. Çünkü bizim yaptığımız şeyler sahiciydi. Şimdikiler çekecekleri filme aynı tadı verirlerse, ellerinden öperim. Ama çekincelerim var. Başrolde oynayacak çocuk filme nasıl hazırlanıyor bilmiyorum ama teknolojik imkanları kullanacaklarsa sahici gelmez, halkımız da özdeşleşemez. Kandırılmışlık hissi doğar."




Kateqori: